Trivselhus väljer fibergipsskiva från fermacell® till våtrumsväggar

Trivselhus väljer fibergipsskiva från fermacell® till våtrumsväggar

2018-10-10
En av Sveriges största hustillverkare, småländska Trivselhus, ändrar sin väggkonstruktion och inkluderar ett-lagers-lösning i fibergips från fermacell® som en del av våtrumsväggen.
​Noggrant hantverk, kvalitet och omtanke är bara några av de värden som hustillverkaren Trivselhus står för. Som en av Sveriges största hustillverkare hämtar de inspiration från det natursköna småländska höglandet och placerade 650 nya bostäder på Sverigekartan under 2017.

Som en naturlig del i utvecklingen, med hållbarhet och kvalitet som drivkraft, valde Trivselhus i slutet på förra året att förändra sin väggkonstruktion och inkludera fermacells fibergipsskiva som en del av våtrumsväggen.
 

Robust, miljövänlig och hållbar

Fermacells fibergipsskiva består uteslutande av gips och pappersfiber och är den enda gipsskivan på marknaden som är våtrumsgodkänd. Skivan är dessutom slagfast och robust i ett enda lager. Rickard Zetterstedt, konstruktionschef på Trivselhus, berättar:

- Vi ville ha en lösning som motsvarade de värden vi själva förknippar med vårt varumärke och här kände vi att fermacells fibergipsskiva levde upp till de kvalitetskrav vi har. Som en bonus i själva byggprocessen är det dessutom lätt att fästa skivorna, vilket både är tids- och kostnadseffektivt.
 

Skräddarsydd lösning som är enkel att montera

För Trivselhus var det ett krav att skivorna skulle fungera i deras byggsystem utan bearbetning från deras sida när det gäller höjden. Idag levererar Fermacell därför fibergipsskivor till Trivselhus i tre olika rumshöjder. Då skivorna kapas minimeras spill i processen, medan arbetet på byggarbetsplatsen blir betydligt enklare. Thomas Åberg, säljare mot husindustrin, fermacell, berättar:

- Förutom att skivorna kapas till rumshöjd är en av de stora fördelarna att själva infästningen görs med klammer vilket gör att montaget går snabbare, att de som jobbar med skivorna arbetar i en bra arbetsställning rent ergonomiskt och att man sparar tid i jämförelse med skruvmontage.

Vad framtiden har att erbjuda Trivselhus när det gäller nya och smarta byggnadssätt återstår att se, men att det blir fler fibergipsleveranser och trivsamma hus, den saken är säker.

För mer information, kontakta: Daniel Byberg | Försäljningschef Sverige, fermacell | T +46 72 154 1400 | E-mail: [email protected]
 
×