fermacell® gipsskivor kan användas överallt

Trähus är trendiga. Många husägare uppskattar kombinationen av miljömedveten livsstil och hög boendekomfort. Förutom en god ekologisk balans tack vare användningen av den hållbara och naturligt växande träråvaran ger de ett hälsosamt inomhusklimat och plockar dessutom höga poäng när det gäller energieffektivitet.

fermacell® fibergipsskivor har allt som krävs för nybyggnation och renovering av träkonstruktioner. Som ett naturligt byggmaterial kombinerar de miljövänlighet och ekonomi på ett optimalt sätt och möjliggör snabba och ekonomiska utbyggnationer. De extremt stabila och tåliga skivorna kan användas som konstruktionselement, brandskydd, ljudisolering och fukttåliga skivor i väggar, tak och golv, samt för konstruktion av snygga badrum.

Korta byggtider

Eftersom de enskilda komponenterna prefabriceras snabbt under optimala förhållanden, utan väderpåverkan, på leverantörens tillverkningsanläggning blir planeringen tillförlitlig och monteringen kan utföras på kort tid. Och tack vare att fermacell® fibergips torrmonteras spelar fukt under byggarbetet i princip ingen roll. Det invändiga arbetet kan påbörjas omedelbart. Allt detta resulterar i rekordkorta byggtider, betydligt kortare än för jämförbara betonghus. Det nya husets inflyttningsdatum kan fastställas exakt. Därmed minskar kostnaderna. Den nätta väggkonstruktionen ökar dessutom golvutrymmet.

 

 

Ren luft

Med sina positiva miljöegenskaper är fermacell® fibergipsskivor en viktig systemkomponent för ett hållbart och hälsosamt byggande. De innehåller endast naturmaterial (återvunnet papper, gips och vatten). Inget lim eller andra bindemedel tillsätts. Skivorna är i princip utsläppsfria och avger inga föroreningar till luften.


Hälsosamt inomhusklimat

Trä kan ha positiv inverkan på ett rums luftfuktighet. fermacell® fibergipsskivor förstärker detta fenomen med sina fuktreglerande egenskaper. Ett stort antal makroporer i gipskärnan absorberar överflödig fukt i luften och släpper ut den igen i den torra rumsluften efter viss fördröjning. Dessutom balanseras förhållandet mellan värmeisolering och värmelagring i huset. Därmed uppnås ett jämnt och balanserat inomhusklimat som skapar komfort och en hälsosam boendemiljö.


Tunna väggar

En bärande trästruktur som bekläs med fermacell® fibergipsskivor har mycket god värmeisoleringsförmåga. Om detta kombineras med rätt väggisolering kan huset uppnå samma energistandard som ett passivhus. Väggarna är betydligt tunnare än betongväggar med samma värmeisoleringsförmåga.
 

Brandskydd

fermacell® fibergipsskivor skyddar träkonstruktioner mot brand. De är klassade som en icke brännbar byggprodukt av klass A2. Till och med träreglade väggar med ett lager fermacell® fibergips på båda sidor kan stå emot brand i 60 minuter.
 

Ljudisolering

En svag punkt i trähus är den dåliga ljudisoleringen. Med fermacell® fibergipsskivor som beklädnad förbättras ljudisoleringen avsevärt. Högre ljudisoleringskrav kan också tillgodoses. fermacell® fibergips utmärkta ljudisoleringsförmåga har bekräftats genom tester utförda av flera olika testorgan.
 

Bärförmåga

Bärande träreglar som bekläs med fermacell® fibergipsskivor har mycket god stabilitet. Panelerna har hög mekanisk hållfasthet och kan därmed användas som väggpaneler för förstyvning av träbyggnader. Dessutom har de hög bärförmåga: beroende på fästdon kan de klara en belastning på upp till 50 kg utan fastskruvning i den underliggande konstruktionen.

Produkter och tjänster från fermacell®

×