fermacell® och James Hardie - kompetent partner för varje byggprojekt

Oavsett vilken fasad det rör sig om har James Hardie en bra lösning. Om fasaden ska vara ventilerad, lätt att underhålla eller behålla sin släta yta många år framöver kan James Hardie erbjuda en optimal lösning för varje projekt. I James Hardie-koncernens kompletta produktsortiment hittar du garanterat den perfekta lösningen för just ditt projekt.

fermacell® Powerpanel H2O är en oorganisk, cementbunden lättbetongskiva med sandwichkonstruktion och förstärkning i form av alkaliresistent glasfiberväv under täcklagret på båda sidor. fermacell® Powerpanel H2O är brandsäker och uppfyller kraven för materialklass A1.


fermacell® Powerpanel H2O sätter en ny standard för lätta skiljeväggar i våtrum med hög vattenbelastning. Skivan har en mängd fördelar vid användning i våtrum med dusch i enfamiljshus (låg belastning), flerfamiljshus (normal belastning), omklädningsrum utanför duschrum och lokaler med hög kemisk belastning (hög belastning).


Dessutom lämpar sig skivan bra för utomhusmiljöer, t.ex. som putsbärande fasadskiva och vindskiva under träfasader, överhängande konstruktioner och liknande.

Stabilitet: Tack vare armeringsväven på båda sidor och skivans cementbundna kärna är fermacell® Powerpanel H2O mycket slagtålig och har exceptionell stabilitet.


Format: fermacell® Powerpanel H2O finns i flera olika format och kan måttbeställas vid volymer på över 500 m2.

Underliggande konstruktion: Med en bredd på 1200 mm kan normala avstånd utan problem användas i den underliggande konstruktionen för skiljeväggar, glespanel och installationsväggar.

Hård platta – inget problem! Trots den hårda ytan kan fermacell® Powerpanel H2O kapas till mycket exakt med släta kanter med hjälp av en vanlig cirkelsåg med dammsugare och vanligt sågklinga. Skivorna kan skruvmonteras utan irriterande och tidskrävande förborrning. Skruv kan även användas i trä, och med klammer går det riktigt snabbt.

Brandskydd: Utöver skivans utmärkta våtrumsegenskaper ger den ett effektivt brandskydd.
Den kan användas för konstruktion av icke bärande skiljeväggar med ett brandmotstånd på upp till 120 minuter, och skivan tål en varaktig temperatur på 100°C. Därmed kan skivan även monteras bakom exempelvis en kamin.

 

James Hardie fasadbeklädnad

Förutom fermacell® produkter för ytterväggar och ventilerade fasader erbjuder James Hardie dig även långvarigt vacker fasadbeklädnad tillverkad av fibercement. 

Förutom sitt långvariga och UV-beständiga utseende är James Hardies fasadlösningar låg vikt, enkel att montera och kräver minimalt underhållsbehov. 


TILL FASADBEKLÄDNADER

Produkter och tjänster

×