Powerpanel H2O

fermacell Powerpanel-skivorna är cementbundna, glasfiberarmerade skivor med lätt fyllning, som kan användas direkt som utvändiga fasadskivor för applicering av fermacell Lättbruk tunnputssystem.
Skivorna har en cementgrå färg. På skivornas kanter ser man tydligt sandwichstrukturen med den mörka lätta fyllningen av expanderad lera och glasskumsgranulat i det mellersta lagret.
Skivorna har en jämn yta på den synliga sidan, medan undersidan är lätt korrugerad eller slipad (för att överensstämma med angivna tjocklekstoleranser).
Fyllningen av expanderad lera och glasskumsgranulat har en låg vikt och fermacell Powerpanel-skivorna är därför relativt lätta. Trots detta är de oerhört robusta, dels på grund av ingredienserna med hög tryckhållfasthet och dels på grund av glasfiberarmeringen, som ger hög böjhållfasthet.
För att motverka kapillär vattenupptagning i skivorna och samtidigt bevara förmågan att släppa igenom vattenånga förses fermacell Powerpanel under tillverkningen med ett hydrofoberingsmedel som lägger sig som ett tunt lager på skivornas cellväggar och gör översidan vattenavvisande.
Materialsammansättningen i fermacell Powerpanel är mineralisk, dvs. skivorna innehåller inga brännbara eller organiska ämnen. Powerpanel är klassificerat enligt europeisk standarder i brandklass A1 (DS EN 13501-1).

fermacell Powerpanel H2O

Användningsområden

Våtrum

Powerpanel H2O är P-märkt som våtrumsskiva och mycket lämplig som vägg – och takskiva i våtrum som utsätts för hård fuktbelastning, t ex simhallar, offentliga duschar, fuktiga industriella produktionslokaler, biltvätt etc. Den är också mycket lämplig att montera i bastu.

 

Brand

Skivorna innehåller inga brännbara eller organiska ämnen och är klassificerad enligt europeisk standard i brandklass A1. Mycket lämplig som brandskydd t ex bakom kamin, i mekanisk verkstad eller som brandskyddsbeklädnad på dörrar etc.

 

Soprum

Fukttålig och brandklassad (se ovan).

 

Fasader

Powerpanel H2O ingår i Fermacell kompletta putssystem för ventilerad fasad. Skivan är även godkänd att använda till andra leverantörers tunnputssystem. Sockelbeklädnad på husgrunder. Är motståndskraftig mot frost, vatten och jord. Går att målas med silikatfärg.

 

Brandskydd

I parkeringsgarage etc.