Aktuellt

Fermacell introducerar banbrytande garanti

Fermacells fibergipsskivor omfattas av en 20-årig garanti

För att få slut på årtionden av misslyckade lätta mellanväggar erbjuder nu tillverkaren av fibergipsskivor, Fermacell, en 20 års hållfasthetsgaranti. Med den garantin tar företaget nu täten och höjer ribban för lätta mellanväggar - inte minst när det gäller kvalitetssäkerhet.

Dagens byggherrar och husägare väljer allt oftare bort gipsskivor. De är mycket medvetna om de totala kostnaderna för väggarna under deras hela livslängd. Här har särskilt konventionella, lätta mellanväggar misslyckats genom att vara dåliga på att motstå slag och stötar och erbjuda en långsiktig hållbarhet.

En riktig vägg för verkliga utmaningar

Nu skall det bli slut på väggar som inte håller vad de lovar. Sedan 1 januari i år omfattas nämligen alla fermacells fibergipsskivor av en 20-årig hållfasthetsgaranti. Med denna banbrytande garanti blir värdet med en riktig vägg tydlig under hela väggens livslängd, precis som man har rätt att förvänta sig.

- Traditionella gipsskivors motståndskraft mot slag och stötar kommer ofta till korta, och deras egentliga funktion, att bilda neutrala ramar till våra liv inomhus, inte kan uppnås. Till skillnad mot vanliga kartonggipsväggar vet vi att våra väggar tål alla strapatser de dagligen utsätts för i barnrum, på kontor och institutioner, säger Daniel Byberg, som är fermacells försäljningschef för Sverige. Han fortsätter:

- Kvaliteten på våra produkter är helt unik. De tål att hänga upp tunga saker på och de går inte sönder av slag och stötar. Man får med andra ord  "en riktig vägg som tål verkligheten," och det är därför vi nu erbjuder en 20-årig hållfasthetsgaranti på alla på våra fibergipsväggar.

Säkerhet för alla parter

Med den nya hållfasthetsgarantin kan alla parter i bygget känna sig säkra på att fermacells fibergipslösningar har den nödvändiga styrkan att stå emot de utmaningar som väggar normalt utsätts under byggnadens livslängd. Särskilt byggherrar får enligt Byberg en stor fördel genom att slippa tänka på eventuella extrakostnader när jobbet är klart tack vare marknadens enda hållfasthetsgaranti.

- Om kvalitet och livslängd även i fortsättningen skall vara utmärkande för den svenska byggbranschen är byggmaterialet en nyckelfaktor. Som leverantör har vi ett särskilt ansvar att inte bara följa de nuvarande minimikraven på produkters livslängd, säger Byberg och fortsätter:

- På fermacell känner vi ett stort ansvar för att höja ribban för produktens prestanda vad gäller hållbarhet och slagtålighet. Med vår 20-åriga av hållfasthetsgaranti går vi vidare med ett initiativ som utan tvekan kommer att bana väg för ökad kvalitetssäkring i hela branschen. Vare sig man är privat eller offentlig byggherre, husägare eller entreprenör kan man tryggt bygga mellanväggar med den lätta väggens alla fördelar utan att kompromissa med varken skruv- eller slaghållfasthet, avslutar han.

fermacells 20 års hållfasthetsgaranti gäller speciellt för fibergipsskivor.

Läs mer om garantiprogrammet och dess villkor här: https://www.fermacell.se/2176.php

För mer information kontakta:

Daniel Byberg | Försäljningschef | Fermacell Sweden | T: 0721 541 400 | e-post: daniel.byberg@xella.com

För ytterligare information eller bildmaterial, kontakta:

Kenneth Brinkeby | seniorkonsult | Perfekta PR | T: 0739 875 867 | e-post: kenneth@perfektapr.se