Aktuellt

Ikano Bostad uppför 650 lägenheter i Kv Parken i Malmö

KV. parken Malmö

Och detta är första etappen.

Här monterar de fermacell Fibergips, Handyskiva, på fermacell stål på alla innerväggar. På de väggar där de sätter dubbel fibergips skjuter de fast yttersta lagret med klammer, exempelvis i schaktväggar. Övriga väggar skruvar man som vanligt. Byggarna som monterar fibergips tyckte att det var lite besvärligt och ovant i början, men efter första veckan flyter montaget på bra och de är väldigt nöjda. Man ser också på bilderna att målerifirman Ernst E Hansson gör ett bra jobb. Slutresultatet, finishen på väggarna blir väldigt bra även i släpljus.
Det är ett klart uttalat mål från Ikano Bostad och platschef Peter Richt, att fibergips ska användas i detta projekt. Man har noga tänkt igenom och räknat på allt ifrån materialkostnad och logistik till montagekostnad och standardhöjning. Detta följes noga upp under projektets gång. Man är också väldigt lyhörd och lösningsfokuserad från ledningens sida när det gäller just montage och logistik. Detta gör att montaget hela tiden blir mer effektivt med ett bra resultat.

- om man sätter sig in i alla detaljer kring ett sådant här projekt, så är det ingen tvekan om att fermacell är det bästa alternativet på innerväggar, både ekonomiskt och kvalitetsmässigt, säger platschef Peter Richt.
Det är ju alltid lätt att man i början, när det går lite långsamt eller fel, att man skyller på ett material som är nytt. Istället ska man kanske förändra sitt eget agerande. Man är ofta väldigt inkörd i gamla rutiner. Vi kom snabbt över den tröskeln och nu flyter montaget på väldigt bra, säger Peter Richt.